Folktandvården Stockholm

Folktandvården i Stockholm – Tandvård för alla stockholmare

Folktandvården i Stockholm är en organisation som erbjuder tandvård för Stockholms invånare. De har ett brett utbud av tjänster som inkluderar allmäntandvård och specialisttandvård. Folktandvården Stockholm har en digital plattform som gör det enkelt för patienter att boka tid och hantera sin vård.

Folktandvården Stockholm har ett team av specialiserade tandläkare som erbjuder allt från grundläggande tandvård till mer avancerade behandlingar. De har också ett antal specialisttandläkare som erbjuder tandvård för specifika problem som tandreglering och tandimplantat. Folktandvården Stockholm är kända för sin höga kvalitet på tandvård och deras engagemang för att ge patienterna den bästa möjliga upplevelsen.

  • Folktandvården Stockholm erbjuder allmäntandvård och specialisttandvård för Stockholms invånare.
  • De har en digital plattform som gör det enkelt för patienter att boka tid och hantera sin vård.
  • Folktandvården Stockholm har ett team av specialiserade tandläkare som erbjuder högkvalitativ tandvård och en bra patientupplevelse.

Allmäntandvård och Specialisttandvård

Folktandvården Stockholm erbjuder både allmäntandvård och specialisttandvård. Allmäntandvård innefattar vanliga tandbehandlingar såsom undersökning, tandrengöring och lagning av hål i tänderna. Specialisttandvård innefattar mer avancerade behandlingar som kräver specialistkompetens.

Akut tandvård

Folktandvården Stockholm erbjuder även akut tandvård för patienter som behöver omedelbar hjälp. Vid akuta problem såsom tandvärk eller skador kan patienter få en akuttid samma dag.

Barn- och ungdomstandvård

Folktandvården Stockholm har särskild kompetens inom pedodonti, vilket är tandvård för barn och ungdomar. Tandvården är anpassad efter barnets ålder och behov och kan innefatta allt från förebyggande tandvård till tandreglering.

Specialiserade behandlingar

Folktandvården Stockholm har även specialiserad kompetens inom parodontologi, endodonti, bettfysiologi och protetik. Parodontologi innefattar behandling av tandköttssjukdomar, medan endodonti innebär behandling av tandens insida. Bettfysiologi innefattar behandling av problem med tuggmuskler och käkleder, medan protetik innebär att ersätta förlorade tänder med exempelvis tandimplantat eller tandproteser.

Sammanfattningsvis erbjuder Folktandvården Stockholm både allmäntandvård och specialisttandvård, med särskild kompetens inom akut tandvård, barn- och ungdomstandvård samt specialiserade behandlingar inom parodontologi, endodonti, bettfysiologi och protetik.

Digital Tandvård och Patientupplevelse

Digitala vårdmöten

Folktandvården Stockholm har gjort det möjligt för patienter att ha digitala vårdmöten med tandläkare. Detta innebär att patienter kan ha en konsultation med sin tandläkare utan att behöva besöka kliniken fysiskt. Genom att använda digitala verktyg kan patienter få rådgivning om sin munhälsa och få svar på sina frågor om tandvård.

Fördelarna med digitala vårdmöten är många. Patienter kan spara tid och pengar genom att slippa resa till kliniken. Dessutom kan patienter ha möten när det passar dem bäst, vilket ger en ökad flexibilitet. Digitala vårdmöten är också ett utmärkt alternativ för patienter som har svårt att ta sig till kliniken på grund av sjukdom eller funktionsnedsättning.

Patientens väg genom vården

Folktandvården Stockholm strävar efter att erbjuda en positiv patientupplevelse genom hela tandvårdsprocessen. När en patient kontaktar kundservice för att boka en tid, får de professionell och vänlig hjälp. Vid besöket på kliniken möts patienten av en erfaren tandläkare som ger dem den vård de behöver för att uppnå god munhälsa.

Folktandvården Stockholm använder modern teknik för att ge patienterna den bästa vården möjligt. Tandläkarna använder digitala verktyg för att undersöka och behandla patienter. Detta innebär att patienter kan få en snabbare och mer effektiv behandling. Dessutom kan patienter se resultatet av sin behandling i realtid, vilket ger dem en bättre förståelse för sin munhälsa.

Sammanfattningsvis strävar Folktandvården Stockholm efter att erbjuda en positiv patientupplevelse genom hela tandvårdsprocessen. Genom att använda digitala verktyg kan patienter få en mer flexibel och effektiv vård. Folktandvården Stockholm är dedikerade till att hjälpa patienterna att uppnå god munhälsa och att ge dem den bästa vården möjligt.

Priser och Tandvårdsstöd

Kostnadsstruktur

Folktandvården Stockholm erbjuder prisvärd tandvård av hög kvalitet till sina patienter. Kostnaden för tandvården beror på flera faktorer, såsom typ av behandling och om patienten har något tandvårdsstöd.

Priserna för tandvård varierar beroende på vilken behandling man behöver. Generellt sett är kostnaden för tandvård högre i Stockholm än i andra delar av landet. Hos Folktandvården Stockholm kan patienterna känna sig trygga med att de får en transparent och rättvis kostnadsstruktur.

Frisktandvård

Folktandvården Stockholm erbjuder också frisktandvård, vilket är en förebyggande tandvård som syftar till att förhindra tandproblem. Detta kan inkludera regelbundna undersökningar, tandrengöring och tandvårdsrådgivning.

Patienter som har rätt till tandvårdsstöd kan få subventionerad tandvård hos Folktandvården Stockholm. Tandvårdsstödet är en del av det allmänna tandvårdsbidraget som finansieras av Region Stockholm. Detta innebär att patienterna betalar en mindre summa för sin tandvård, beroende på vilken typ av behandling de behöver.

Sammanfattningsvis erbjuder Folktandvården Stockholm prisvärd tandvård av hög kvalitet. Kostnaden för tandvård beror på flera faktorer, men patienterna kan känna sig trygga med den transparenta och rättvisa kostnadsstrukturen. För patienter som har rätt till tandvårdsstöd kan de få subventionerad tandvård, vilket gör tandvården mer tillgänglig och prisvärd.

Forskning och Utbildning

Folktandvården Stockholm är en av de största tandvårdsorganisationerna i Sverige och har en stark närvaro i Stockholmsområdet. En av de viktigaste aspekterna av deras verksamhet är forskning och utbildning, där de arbetar för att förbättra tandhälsan i samhället genom att genomföra forskning och utbilda sina medarbetare.

Eastmaninstitutet

Folktandvården Stockholm samarbetar med Eastmaninstitutet, ett av Europas ledande forskningscentrum inom tandvård. Samarbetet syftar till att främja forskning inom tandvård och att utveckla nya behandlingsmetoder för att förbättra tandhälsan. Genom samarbetet får Folktandvården Stockholm tillgång till den senaste forskningen inom tandvård och kan använda den kunskapen för att förbättra sin egen verksamhet. Denna artikel är även relevant för ämnet Folktandvården Skåne.

Folktandvården som arbetsplats

Folktandvården Stockholm är en attraktiv arbetsplats för tandläkare, tandhygienister och tandsköterskor som vill arbeta inom tandvård. De erbjuder en stimulerande arbetsmiljö där medarbetarna har möjlighet att utveckla sin kompetens och karriär. Folktandvården Stockholm satsar på utbildning och fortbildning för sina medarbetare för att säkerställa att de alltid har den senaste kunskapen inom tandvård.

Forskning är en viktig del av Folktandvården Stockholms verksamhet och de arbetar aktivt för att bidra till den senaste forskningen inom tandvård. Genom samarbetet med Eastmaninstitutet och satsningen på utbildning och fortbildning för sina medarbetare, kan Folktandvården Stockholm fortsätta att erbjuda högkvalitativ tandvård till sina patienter.

Vanliga frågor

Hur bokar jag en sista minuten-tid hos Folktandvården i Stockholm?

Folktandvården Stockholm erbjuder möjligheten att boka en sista minuten-tid online eller via telefon. För att boka en tid online behöver du logga in på Folktandvårdens webbplats och välja en ledig tid som passar dig. Du kan också ringa till Folktandvårdens kundtjänst för att boka en tid. Här finns en artikel på samma tema: Folktandvården Göteborg.

Vilka är de mest rekommenderade klinikerna inom Folktandvården i Stockholm?

Folktandvården Stockholm har ett antal kliniker runt om i staden. Alla kliniker har hög kvalitet och är bemannade av kvalificerade tandläkare och tandhygienister. Det finns ingen specifik klinik som är mest rekommenderad, utan det beror på vilken klinik som är närmast dig och vilken tid som passar dig bäst.folktandvarden-stockholm

Hur avbokar jag en tid hos Folktandvården i Stockholm?

Om du behöver avboka en tid hos Folktandvården Stockholm kan du göra det online eller via telefon. För att avboka en tid online behöver du logga in på Folktandvårdens webbplats och välja den tid du vill avboka. Du kan också ringa till Folktandvårdens kundtjänst för att avboka din tid.

Är kostnaderna lägre hos Folktandvården jämfört med privata tandläkare?

Folktandvården Stockholm erbjuder tandvård till ett rimligt pris. Kostnaderna kan variera beroende på vilken behandling du behöver, men generellt sett är det billigare att få tandvård hos Folktandvården jämfört med privata tandläkare.

Hur loggar jag in på 1177 för att nå mina uppgifter hos Folktandvården?

För att logga in på 1177 och nå dina uppgifter hos Folktandvården Stockholm behöver du använda ditt BankID. När du har loggat in kan du se dina tidigare besök, kommande tider och andra uppgifter relaterade till din tandhälsa.

Hur många tandvårdskliniker finns det inom Folktandvården i Stockholm?

Folktandvården Stockholm har ett antal kliniker runt om i staden. Totalt finns det 26 kliniker som erbjuder tandvård till invånarna i Stockholm.