Folktandvården Linköping

Folktandvården i Linköping – Tandvård av högsta kvalitet i Linköping

Folktandvården i Linköping är en tandvårdsklinik som är tillgänglig för alla som bor i Linköping och områden runtomkring. Kliniken erbjuder en mängd olika tandvårdstjänster för både vuxna och barn, inklusive specialisttandvård och akuttjänster. Folktandvården Linköping har ett team av erfarna tandläkare och tandhygienister som är dedikerade till att ge patienterna den bästa möjliga vården.

Om du är intresserad av att boka en tid på Folktandvården Linköping kan du enkelt göra det online eller genom att ringa kliniken direkt. Kliniken har också en patientinformation och rådgivningstjänst som är tillgänglig för alla som behöver hjälp eller råd om tandvård. Folktandvården Linköping har också en FAQ-sektion på sin webbplats där du kan hitta svar på vanliga frågor om tandvård.

Folktandvården Linköping är en pålitlig och erfaren tandvårdsklinik som erbjuder en mängd olika tjänster för både vuxna och barn. Med sitt dedikerade team av tandläkare och tandhygienister är kliniken helt inriktad på att ge patienterna den bästa möjliga vården. Boka din tid idag och upplev skillnaden själv.

  • Folktandvården Linköping erbjuder en mängd olika tandvårdstjänster för både vuxna och barn, inklusive specialisttandvård och akuttjänster.
  • Kliniken har en enkel onlinebokning och en patientinformation och rådgivningstjänst för alla som behöver hjälp eller råd om tandvård.
  • Folktandvården Linköping har ett team av erfarna tandläkare och tandhygienister som är dedikerade till att ge patienterna den bästa möjliga vården.

Om Folktandvården i Linköping

Historik och bakgrund

Folktandvården i Linköping har funnits sedan 1940-talet och är en del av Folktandvården Östergötland. Folktandvården är en offentligt finansierad tandvård med syfte att erbjuda tandvård av hög kvalitet till alla.

Folktandvården i Linköping har flera kliniker runt om i staden och erbjuder en mängd olika tjänster. Klinikerna är utrustade med modern teknik och har kunnig personal som arbetar för att ge patienterna den bästa möjliga tandvården.

Verksamhet och tjänster

Folktandvården i Linköping erbjuder både hälsofrämjande och förebyggande tandvård, samt behandling av tandproblem. De arbetar även med forskning och utvecklingsprojekt för att hela tiden förbättra kvaliteten på sin tandvård.

Folktandvården i Linköping har en bred kompetens och kan hjälpa till med allt från enkla tandundersökningar till mer avancerade behandlingar som tandimplantat och tandreglering. De har även specialister inom olika områden som exempelvis parodontologi och estetisk tandvård.

Folktandvården i Linköping strävar efter att erbjuda patienterna en trygg och professionell tandvård. Genom att erbjuda högkvalitativ tandvård till alla, oavsett bakgrund eller ekonomisk situation, bidrar de till en bättre tandhälsa för hela samhället.

Boka Tid och Kontaktinformation

Telefontider och Öppettider

Folktandvården Linköping erbjuder tandvård av hög kvalitet för alla åldrar. För att boka tid eller ställa frågor om din tandhälsa, kan du ringa deras telefontider som är måndag till torsdag mellan kl. 08:00-18:00 och fredagar mellan kl. 08:00-16:00. Jourkliniken är öppen för akuta ärenden på kvällar, helger och helgdagar. För att nå jourkliniken kan du ringa 1177.

Onlinebokning och Adress

Folktandvården Linköping har även möjlighet att boka tid online via deras hemsida. För att göra en onlinebokning behöver du logga in med ditt BankID och välja en ledig tid som passar dig. Folktandvården Linköping ligger centralt beläget på Lilla Torget 1 och är lättillgängligt med allmänna kommunikationer. För kontaktuppgifter och adress, besök deras hemsida eller ring 010-103 89 80.

Specialisttandvård och Akuttjänster

Specialistområden

Folktandvården Linköping erbjuder specialisttandvård inom flera områden. De har specialistkompetens inom käkkirurgi, bettfysiologi och käkledsbesvär. För patienter med barnreumatism finns det också specialister som kan hjälpa till med tandvårdsrelaterade problem.

Akut tandvård och jourtider

Folktandvården Linköping har akuttandvård för patienter som har tandvärk eller andra akuta besvär. De har också jourtider för akuta fall som kräver omedelbar tandvård. För att boka en jourtid kan man ringa deras akutnummer som finns tillgängligt på deras hemsida.

Vid akuta besvär är det viktigt att söka tandvård så snart som möjligt för att undvika att tillståndet förvärras. Folktandvården Linköping har erfarna tandläkare som kan hjälpa till med akuta problem och ge råd om hur man kan lindra smärtan tills man kan få tid för en mer omfattande behandling.

Sammanfattningsvis erbjuder Folktandvården Linköping specialisttandvård inom flera områden och har akuttandvård för patienter med akuta besvär. Med deras erfarna tandläkare och jourtider kan patienter känna sig trygga i att de får den hjälp de behöver vid akuta tandproblem.

Patientinformation och Rådgivning

Folktandvården Linköping erbjuder inte bara tandvård utan även rådgivning och information för att hjälpa patienterna att upprätthålla en god munhälsa. Nedan följer några viktiga punkter att tänka på.

Tandvårdshygien och Förebyggande Råd

Folktandvården Linköping betonar vikten av god tandvårdshygien för att upprätthålla en god munhälsa. Patienterna uppmanas att borsta tänderna två gånger om dagen, använda tandtråd och undvika tobak. Rådgivning om kost och dryck som kan påverka tandhälsan erbjuds också.

Abonnemang och Patienträttigheter

Folktandvården Linköping erbjuder olika abonnemang för att göra tandvården mer tillgänglig för alla. Patienterna har rätt till en grundlig undersökning och bedömning av sin munhälsa. Renlighet och tillgänglighet är högt prioriterade och patienterna kan lita på att de får högkvalitativ tandvård. Folktandvården Linköping är stolta över att ha högt förtroende från sina patienter och höga betyg från Inspektionen för vård och omsorg (IVO).folktandvarden-linkoping

Sammanfattningsvis är Folktandvården Linköping en pålitlig källa för tandvård, rådgivning och information. Patienterna kan lita på att de får högkvalitativ tandvård och att deras rättigheter och behov tas på allvar.

Vanliga frågor

Vilka öppettider har Folktandvården i Linköping?

Folktandvården i Linköping har öppet måndag till fredag. Öppettiderna kan variera beroende på vilken klinik du besöker. För att få reda på öppettiderna för en specifik klinik kan du besöka Folktandvårdens hemsida eller ringa dem. Läs artikeln om ämnet Folktandvården Vällingby här.

Hur mycket kostar en tandläkarundersökning hos Folktandvården?

Kostnaden för en tandläkarundersökning hos Folktandvården varierar beroende på vilken typ av undersökning du behöver och vilken klinik du besöker. För att få reda på priser kan du besöka Folktandvårdens hemsida eller ringa dem.

Vilka tjänster erbjuder Folktandvården Lilla Torget i Linköping?

Folktandvården Lilla Torget i Linköping erbjuder en rad olika tandvårdstjänster, inklusive tandläkarundersökningar, tandhygienistbesök, tandblekning och tandreglering. För en fullständig lista över tjänster kan du besöka Folktandvårdens hemsida eller ringa dem.

Är kostnaden för tandvård lägre hos Folktandvården jämfört med privata kliniker?

Folktandvården är en offentligt finansierad tandvårdsklinik, vilket betyder att kostnaderna för vissa behandlingar kan vara lägre än på privata kliniker. Priserna kan dock variera beroende på vilken typ av behandling du behöver och vilken klinik du besöker. För att få reda på priser kan du besöka Folktandvårdens hemsida eller ringa dem.

Vad är de huvudsakliga skillnaderna mellan Folktandvården och privata tandläkarmottagningar?

En av de största skillnaderna mellan Folktandvården och privata tandläkarmottagningar är att Folktandvården är offentligt finansierad och därför kan erbjuda vissa behandlingar till lägre kostnad. Folktandvården har också ett större fokus på förebyggande tandvård och erbjuder tandvård till personer i alla åldrar. Privata tandläkarmottagningar kan å andra sidan erbjuda ett bredare utbud av tjänster och kan ha kortare väntetider för vissa behandlingar. Läs mer om Folktandvården Uppsala här.

Hur kan jag boka en tid hos Folktandvården Ryd eller Torkelbergsgatan i Linköping?

Du kan boka en tid hos Folktandvården Ryd eller Torkelbergsgatan i Linköping genom att besöka Folktandvårdens hemsida eller ringa dem. Du kan också besöka klinikerna personligen för att boka en tid.