Folktandvården Ludvika

Folktandvården Ludvika – tandvård av hög kvalitet för invånarna i Ludvika

Folktandvården Ludvika är en tandvårdsklinik som ligger i Ludvika kommun i Dalarna. Kliniken är en del av Folktandvården i Landstinget Dalarna och erbjuder allmän- och akuttandvård, barn- och ungdomstandvård samt specialisttandvård och rehabilitering.

På Folktandvården Ludvika arbetar legitimerade tandläkare och tandhygienister som är specialiserade inom olika områden. Kliniken är utrustad med modern teknik och har tillgång till avancerade behandlingsmetoder. Folktandvården Ludvika strävar efter att erbjuda högkvalitativ tandvård till alla sina patienter och arbetar aktivt för att främja god tandhälsa hos både barn och vuxna.

  • Folktandvården Ludvika är en tandvårdsklinik som erbjuder allmän- och akuttandvård, barn- och ungdomstandvård samt specialisttandvård och rehabilitering.
  • Kliniken har legitimerade tandläkare och tandhygienister som är specialiserade inom olika områden och arbetar med modern teknik och avancerade behandlingsmetoder.
  • Folktandvården Ludvika strävar efter att erbjuda högkvalitativ tandvård till alla sina patienter och arbetar aktivt för att främja god tandhälsa hos både barn och vuxna.

Allmän- och Akuttandvård

Folktandvården Ludvika erbjuder en mängd olika tandvårdstjänster, inklusive allmän- och akuttandvård. Här är en översikt över de tjänster som erbjuds inom dessa områden.

Akuttandvård

Folktandvården Ludvika har en jourklinik för akut tandvård. Jourkliniken är öppen för patienter som lider av akuta tand- och käkskador. Personalen på jourkliniken är välutbildad och erfaren inom akut tandvård. De arbetar för att ge patienterna den bästa möjliga vården och lindra smärtan.

Helgjour

Folktandvården Ludvika har också en helgjour för akut tandvård. Helgjouren är öppen för patienter som lider av akuta tand- och käkskador under helgen. Personalen på helgjouren är också välutbildad och erfaren inom akut tandvård. De arbetar för att ge patienterna den bästa möjliga vården och lindra smärtan.

Inom akut tandvård erbjuder Folktandvården Ludvika också akut tandvård till barn och ungdomar. Personalen på kliniken är särskilt utbildad för att ta hand om barn och ungdomar som lider av akuta tand- och käkskador.

Folktandvården Ludvika strävar efter att ge patienterna den bästa möjliga vården inom allmän- och akuttandvård. Personalen är välutbildad och erfaren inom tandvård och arbetar för att ge patienterna den bästa möjliga vården.

Barn- och Ungdomstandvård

Folktandvården Ludvika erbjuder tandvård för både barn och ungdomar. För att främja god tandhälsa hos unga patienter, har Folktandvården Ludvika utvecklat olika program som riktar sig till olika åldersgrupper.

Frisktandvård för ungdomar

Folktandvården Ludvika erbjuder frisktandvård för ungdomar mellan 13 och 23 år. Detta innebär att de får tandvård till ett reducerat pris och att de får en extra undersökning av tänderna. Syftet med frisktandvården är att förebygga tandproblem och främja god tandhälsa hos ungdomar.

Prioriterad tandvård för barn

Barn upp till 12 år får prioriterad tandvård på Folktandvården Ludvika. Detta innebär att de får tid för undersökning och behandling inom tre veckor. Folktandvården Ludvika har även utvecklat olika program för att göra tandvården mer tillgänglig och rolig för barnen. Till exempel har de en ”Tandvårdsskola” där barnen får lära sig mer om tandhälsa på ett lekfullt sätt. Här finns en artikel på samma tema: Folktandvården Värnamo.

Folktandvården Ludvika strävar efter att erbjuda högkvalitativ tandvård för barn och ungdomar. Genom att erbjuda frisktandvård och prioriterad tandvård, samt utveckla program för att göra tandvården mer tillgänglig och rolig för barnen, vill Folktandvården Ludvika främja god tandhälsa hos unga patienter.

Specialisttandvård och Rehabilitering

Folktandvården Ludvika erbjuder specialisttandvård och rehabilitering för patienter som behöver mer avancerad tandvård. Nedan följer en översikt av några av de specialiserade tjänster som erbjuds.

Centrum för Oral Rehabilitering

Centrum för Oral Rehabilitering är en specialiserad avdelning på Folktandvården Ludvika som fokuserar på rehabilitering av patienter med allvarliga tandproblem. De använder moderna tekniker och material för att återställa tandfunktionen och förbättra patienternas livskvalitet.

Patienter som lider av tandskador, tandförlust eller andra allvarliga tandproblem kan få hjälp av Centrum för Oral Rehabilitering. Tandläkarna på avdelningen har lång erfarenhet av avancerad tandvård och arbetar tillsammans med patienterna för att hitta den bästa lösningen för deras specifika behov.

Handledarklinik

Folktandvården Ludvika har en handledarklinik där tandläkare i utbildning får möjlighet att arbeta under handledning av erfarna tandläkare. Detta ger studenterna en möjlighet att få praktisk erfarenhet av avancerad tandvård samtidigt som de får handledning och feedback från erfarna tandläkare.

Handledarkliniken är också tillgänglig för patienter som behöver specialisttandvård. Patienterna får behandling av tandläkare i utbildning under övervakning av erfarna handledare. Detta ger patienterna tillgång till högkvalitativ tandvård samtidigt som de bidrar till utbildningen av nästa generation av tandläkare.

Folktandvården Ludvika erbjuder också regionens särskilda tandvårdsstöd för patienter som behöver mer omfattande tandvård. Detta stöd kan täcka kostnader för avancerad tandvård som annars kan vara svårt att få tillgång till.

Information och Kontakt

Telefontider och Jourkliniken

Folktandvården Ludvika erbjuder ett brett utbud av tandvårdstjänster för både vuxna och ungdomar. För att boka en tid eller få rådgivning kan man ringa på telefonnummer 010-441 88 00. Telefontiden är öppen från måndag till fredag mellan kl. 08.00-16.00. För akuta ärenden finns en jourklinik som är öppen på kvällar och helger. Jourkliniken kan nås på telefonnummer 010-441 88 00.folktandvarden-ludvika

Sökning och Omdömen

Folktandvården Ludvika har flera kliniker i Ludvika kommun. För att hitta en klinik nära dig kan du besöka hemsidan www.folktandvarden.se och söka efter kliniker i Ludvika kommun. På hemsidan finns också information om vård, läkare, tandläkare och prioriteringsordning. För sköra äldre finns särskilda tandvårdsteam som kan ge extra stöd och hjälp.

För att läsa omdömen och betyg om Folktandvården Ludvika kan man besöka sidor som Hitta.se eller söka företagsinfo på gratis nummerupplysning. På dessa sidor kan man läsa om klinikernas hygien, bemötande och kvalitet på tandvården. Det är också möjligt att hitta adresser och telefonnummer till klinikerna på dessa sidor.

Vanliga frågor

Hur hanterar jag en akut tandvårdsituation i Ludvika?

Om du upplever en akut tandvårdsituation i Ludvika, kan du kontakta Folktandvården Ludvika för att boka en tid för akut tandvård. De har en akuttandvårdsmottagning där de tar emot patienter med akuta tandproblem. Du kan också ringa deras akutnummer för rådgivning och hjälp. Läs artikeln om ämnet Folktandvården Tierp här.

Vad säger patienternas recensioner om Folktandvården i Ludvika?

Patienternas recensioner om Folktandvården Ludvika är övervägande positiva. Många patienter uppskattar den professionella och vänliga personalen, samt den höga kvaliteten på tandvårdstjänsterna. Vissa patienter har dock uttryckt oro över långa väntetider och höga kostnader.

Vilka är de genomsnittliga priserna för tandvårdstjänster i Ludvika?

De genomsnittliga priserna för tandvårdstjänster i Ludvika varierar beroende på typen av behandling och tandläkare. Folktandvården Ludvika erbjuder prisvärda tandvårdstjänster, och deras priser är i allmänhet lägre än hos privata tandläkare.

Finns det någon skillnad i kostnad mellan Folktandvården och privata tandläkare?

Ja, det kan finnas skillnader i kostnad mellan Folktandvården och privata tandläkare. Folktandvården är en offentligt finansierad tandvårdsklinik och erbjuder därför prisvärda tandvårdstjänster. Privata tandläkare kan ha högre priser på grund av högre kostnader för lokaler och utrustning.

Hur mycket kostar en vanlig tandundersökning hos Folktandvården?

Kostnaden för en vanlig tandundersökning hos Folktandvården Ludvika varierar beroende på patientens ålder och eventuella tandproblem. För vuxna är priset för en vanlig tandundersökning vanligtvis runt 600-700 kronor.

Vad är kostnaden för att avlägsna tandsten hos Folktandvården?

Kostnaden för att avlägsna tandsten hos Folktandvården Ludvika varierar beroende på omfattningen av tandstenen och patientens ålder. För vuxna är priset för att avlägsna tandsten vanligtvis runt 800-1000 kronor.